استعدادیابی شغلی آنلاین و حضوری
نوشته شده توسط : ذهن نو

استعدادیابی شغلی به منظور اینکه فرد متناسب با استعدادهایی که دارد، در یک زمینه مشغول به کار و فعالیت شود، از اهمیت بالایی برخوردار است. هر کسی باید قبل از وارد شدن به یک رشته تحصیلی، موارد مختلفی را مورد بررسی قرار دهد. به عنوان مثال بررسی بازار کار و وضعیت اقتصادی یک شغل در آینده بسیار مهم است، ولی فرد باید موارد دیگری از جمله علاقه‌مندی به رشته انتخابی و بودن شغل در مسیر استعدادهای ذاتی‌اش را نیز مد نظر قرار دهد. اینکه آیا با توجه به ویژگی‌ها و استعدادهایی که از خود می‌شناسد، شغل و در پی آن رشته تحصیلی انتخابیش مناسب او می‌باشد یا خیر.  پاسخ این سوالات به فرد کمک می‌کند تا در شغل و رشته مورد علاقه‌اش موفق شود. در ادامه نحوه انجام استعدادیابی شغلی و مزایای آن شرح داده شده است. برای دریافت مشاوره شغلی کلیک کنید.

منبع: استعدادیابی شغلی آنلاین و حضوری

برای دریافت مشاوره در زمینه استعدادیابی شغلی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

استعدادیابی شغلی

استعداد به توانایی‌های ذاتی انسان برای انجام یک کار گفته می‌شود. استعداد داشتن در یک زمینه سبب می‌شود، فرد با صرف زمان و انرژی کم‌تری کار مربوطه را انجام دهد. در واقع داشتن استعدادی همسو با شغل انتخابی، شرایط را برای بهره برداری از علم فراهم می‌کند. برای آشنایی با شغل های سخت دنیا کلیک کنید.

میزان موفقیت کسی که به یک شغل علاقه‌مند است، وابسته به استعداد، اشتیاق و توانایی او در کسب مهارت‌های لازم می‌باشد. به همین دلیل باید افراد قبل از ورود به یک شغل، استعدادیابی شغلی انجام دهند و متوجه شوند که آیا از توانایی لازم برای یادگیری مهارت‌های مورد نیاز برای شغل مورد نظر برخوردار هستند یا خیر.

اگر به یک رشته تحصیلی علاقه‌مند هستید، در استعدادیابی شغلی میزان استعداد، توانایی‌های جسمی و روحی شما نیز برای ورود به آن رشته و شغل مربوطه، مورد بررسی قرار می‌گیرد.

شناخت انواع استعداد برای استعدادیابی شغلی

 

 

در مرحله او بهتر است تفاوت استعدادهای مختلف و تعاریف آنها را بدانید. فراموش نکنید که هر فردی در زمینه های مختلفی استعداد دارد و این از فردی به فردی دیگر کاملا متفاوت است. نباید در این مورد خود را با دیگران مقایسه کنید و یا به این دلیل که هیچ استعدادی ندارید خود را سرزنش نمایید. این موضوع مخصوصا در استعدادیابی شغلی بسیار موثر است. استعداد هنری، ورزشی، تحصیلی، بین فردی و عملی از انواع استعدادها هستند که هر فردی در یک یا چند مورد از آنها بهتر عمل می‌کند.

تفاوت مفاهیم مختلف این حوزه

برای استعداد یابی شغلی ، بهتر است با تفاوت مفاهیم مختلف این حوزه نیز آشنا شوید. برای مثال استعداد یک چیزی ذاتی محسوب می‌شود اما مهارت کسب کردنی است و می‌توان آن را یادگرفت. همچنین تفاوت استعداد با هوش در این است که، استعداد به معنی توانایی دستیابی به چیزی است که می‌توان آن را تا حدی پرورش داد. اما هوش توانایی درک، پردازش و جذب اطلاعات است. از طرفی هوش تغییر پذیر نیست.

برای بازدید از صفحه اینستاگرام ذهن نو کلیک کنید.

چگونه بفهمیم در شغلی که انتخاب کرده‌ایم، استعداد داریم؟

سه فاکتور اصلی وجود دارد که نشان می‌دهد آیا فرد برای شغلی که انتخاب کرده، مناسب است یا خیر. این سه فاکتور و مولفه اصلی در مورد استعدادیابی شغلی به شرح زیر هستند :

  • مشخصات ذاتی فرد : این مولفه به استعدادهای فرد اشاره دارد. اگر فرد دارای مهارت لازم برای انجام شغل است، یعنی در آن حرفه دارای استعداد می‌باشد.
  • دانش فرد : اگر در مسیر استعدادهای خود، اقدام به انتخاب شغل و رشته تحصیلی کرده باشید، می‌توانید دانش و علم مروبط به آن را راحت‌تر بیاموزید.
  • تجربیات شخصی : تجربیات شخصی و میزان یادگیری مهارت‌های لازم نیز می‌تواند نشان دهنده استعداد فرد در یک شغل باشد.

سن استعداد یابی شغلی

کشف استعداد در زمینه‌های مختلف از جمله پیدا کردن شغل مناسب، بهتر است از سنین کودکی انجام شود. کسی که از سنین کودکی در مسیر استعدادهای خود قرار می‌گیرد، راحت‌تر از دیگران به موفقیت می‌رسد.

اما باید توجه داشته باشید اگر در سنین دبیرستانی هستید و قصد انتخاب رشته برای ورود به دوره دوم متوسطه را دارید. اگر در کنکور شرکت کرده‌اید و قصد انتخاب رشته برای آینده کاری خود را دارید. اگر فارغ التحصیل شده‌اید و یا به دنبال شغل ایده‌آل خود هستید و حتی اگر فکر می‌کنید در هیچ شغلی استعداد ندارید، باید سریعا اقدام به استعدادیابی شغلی کنید.

بنابراین می‌توان اینطور نتیجه گیری کرد که استعدادیابی شغلی، معطوف به سن خاصی نیست و شما هر زمان که بخواهید، می‌توانید برای قرار گرفتن در مسیر استعدادتان، اقدام به استعدادیابی کنید. برای انجام استعدادیابی بزرگسالان کلیک کنید.

چگونگی کشف استعداد شغلی

اگر در هر دورانی از زندگی خود، احساس کردید که به کاری علاقه‌مند هستید، باید میزان استعداد خود را در آن شغل مورد نظر بسنجید.

برای بسیاری از افراد این سوال وجود دارد که چگونه باید استعداد شغلی خود را کشف کنند. در ادامه به دو روش استعدادیابی شغلی اشاره کرده‌ایم:

استعدادیابی شغلی با تحقیق یا مشاوره

پس از انتخاب شغل مورد علاقه‌تان، باید از کسانی که در آن شغل فعالیت دارند، تحقیقات لازم را انجام دهید. بهترین راهنما برای قدم گذاشتن در مسیر یک شغل، دریافت مشاوره از افراد موفق در آن زمینه می‌باشد.

اگر کسانی را در اطرافتان می‌شناسید که در زمینه شغل مورد نظر شما فعالیت دارند، حتما پیرامون مهارت‌های لازم، مشکلات و سختی‌های شغل مورد نظر با او مشورت کنید. اگر به چنین شخصی نیز دسترسی ندارید، به کمک رسانه‌های اجتماعی این اطلاعات را کسب نمایید.

سعی کنید نتیجه تحقیق و مشاوره‌ای که انجام داده‌اید را دسته بندی کنید و تک به تک آن‌ها را با استعداد و شخصیت خود مطابقت دهید. در این صورت است که متوجه خواهید شد برای شغلی که انتخاب کرده‌اید، فرد مناسبی می‌باشید یا خیر. برای اطلاع از انواع مشاغل پردرآمد کلیک کنید.

استفاده از آزمون‌های استعدادیابی شغلی

راه دیگر استعدادیابی شغلی، استفاده از آزمون‌های استعدادیابی است. آزمون های استعدادیابی بر اساس علم روانشناسی دارای چندین سوال است که تمامی جنبه‌های شخصیت فرد را شامل می‌شود. توانایی‌های فردی و استعدادهای او بر اساس این آزمون مورد بررسی قرار می‌گیرد و مطابق با آن‌ها شغل‌های مناسب با شخصیتش، به او پیشنهاد می‌شود.

آزمون‌های استعدادیابی شغلی نمی‌تواند به یک عنوان یک منبع برای انتخاب شغل آینده، مورد استفاده قرار گیرد. ولی می‌توانید با توجه به نتایج این آزمون و زمینه علاقه‌مندی‌تان، استعداد و نتیجه تحقیق و مشاوره‌ای که انجام داده‌اید، به یک نتیجه واحد برسید. برای انتخاب شغل مناسب کلیک کنید.

انواع تست ها برای استعدادیابی شغلی

 

معمولا تست های مشخصی برای استعدادیابی شغلی مورد استفاده قرار می‌گیرند. تفسیر و بررسی این تست ها توسط متخصص مشخص می‌کند که فرد تا چه اندازه می‌تواند در  شغل مورد نظر به خوبی عمل کند.

تست های شخصیت مثل نئو

تست‌های هوش مانند تست گاردنر

تست های رغبت سنجی مانند تست استرانگ

در آزمون های استعدادیابی شغلی، چه مواردی بررسی می شود؟

همانطور که اشاره کردیم، آزمون‌های استعدادیابی شغلی، اغلب آزمون‌های استانداردی هستند که بر اساس علم روانشناسی طراحی شده‌اند. در این آزمون‌ها سه مولفه اصلی به شرح زیر مورد بررسی قرار می‌گیرد :

  • ذات و درون‌مایه فرد : بررسی تناسب تیپ شخصیتی و ذاتی فرد با سبک و ارزش‌های شغل انتخابی
  • دانش فرد در حوزه شغل مورد نظر : بررسی میزان اطلاعات عمومی، مهارت‌های کاربردی شامل مهارت‌های مرتبط با سیستم‌ها، مهارت‌های محتوا محور، مهارت‌های فرآیندی، مهارت‌های مدیریت منابع، مهارت‌های اجتماعی، مهارت‌های فنی و …
  • تناسب تجربیات حرفه‌ای فرد با شغل انتخابی : بررسی توانایی‌های جسمی و ذهنی افراد، ارزیابی مهارت آن‌ها برای انجام شغل انتخابی

در واقع افراد با شرکت کردن در آزمون‌های استعدادیابی شغلی، می‌توانند به سوالاتی که در زمینه‌های نامبرده در مطلب فوق، توسط روانشناسان برجسته، طراحی شده است؛ پاسخ دهند. نتیجه آزمون‌های استعدادیابی شغلی در واقع نشان دهنده این موضوع است که فرد متناسب با ویژگی‌های شخصیتی خود برای چه شغلی مناسب است.

بعد از استعدادیابی شغلی چه باید کرد؟

پس از اینکه با توجه به نتایج تحقیق و مشاوره از افراد موفق در زمینه شغل مورد نظر و همینطور انجام آزمون‌های استعدادیابی شغلی، به نتیجه واحدی رسیدید؛ در واقع شما زمینه استعداد خود را کشف کرده‌اید.

کار اصلی شما پس از کشف استعداد شغلی‌تان آغاز می‌شود و حالا باید در جهت یادگیری مهارت‌های لازم و همینطور به دست آوردن دانش فنی پیرامون شغلی که انتخاب کرده‌اید، قدم بردارید. برای دریافت مشاوره آنلاین کلیک کنید.

اهمیت و ضرورت استعدادیابی شغلی

فراموش نکنید که استعدادیابی شغلی از این جهت اهمیت دارد که افراد را در جایگاه مناسبی قرار می‌دهند. این موضوع از فرسایش شغلی جلوگیری کرده و همچنین پیشرفت را نیز برای افراد آسان تر می‌کند. از آنجایی که همه افراد بیشتر ساعات روز را در محل کار خود هستند؛ انجام کاری که متناسب با روحیه و همچنین هوش آنهاست بسیار مهم است. به همین دلیل بهتر است برای جلوگیری از بروز پیامدهای احتمالی این موضوع، از استعدادیابی شغلی استفاده کرد.

حتما درباره نکات روانشناسی در مصاحبه استخدامی بخوانید.

روش های استعدادیابی شغلی برای کودکان

استعدادیابی شغلی همچنین می‌تواند از زمان کودکی صورت گیرد. با اینکه احتمالا به مرور زمان نظر کودکان در این مورد تغییر می‌کند. اما به طور کلی بد نیس تا از این دوران آنان را برای این موضوع آماده کنیم. حتی در ابتدا می‌توانیم نوع استعداد کودک را شناسایی نماییم. برخی از روش هایی که می‌توانیم در این دوران از آنها استفاده کنیم؛ شامل موارد زیر می‌شود.

تخیل شغل های مختلف

رتبه بندی و اولویت دادن به مشاغل

کمک به آنها برای شناخت خود

سخن آخر

استعدادیابی از مهم‌ترین مسئله‌هایی است که می‌تواند در زمینه‌های مختلف، باعث قرار گیری فرد در مسیر رشد، پیشرفت و موفقیت شود. افراد در سنین مختلف باید از ویژگی‌های ذاتی و درونی خود که ما آن را استعداد می‌نامیم، مطلع باشند و سعی کنند در جهت استعدادهای خود قدم بردارند.

انتخاب درست شغل متناسب با استعداد، ضمن اینکه باعث جذب سرمایه می‌شود، به افراد کمک می‌کند در جهت پیشرفت و توسعه جامعه‌شان نیز قدم بردارند. شما عزیزان می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون استعدادیابی شغلی با روانشناسان مرکز مشاوره ذهن نو در ارتباط باشید.

برای دریافت مشاوره در زمینه استعدادیابی شغلی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.





:: بازدید از این مطلب : 70
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 1 ارديبهشت 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: