ترک متادون یا ترک متادون در خانه چرا باید توسط متخصص انجام شود؟ پیدا کردن راهی برای ترک متادون برای بسیاری از افراد امر پیچیدهای به نظر میرسد چرا که متادون خود دارویی است که در ترک مواد مخدر و افیونی به کار میرود و به کاهش علائم ناخوشایند ترک کمک میکند. با این حال برخی افراد که اطلاع چندانی از این دارو ندارند متادون را کاملاً جایگزین مواد کرده و به این ترتیب شروع به سوءمصرف آن میکنند.
به طور کلی دو روش سنتی و مدرن برای ترک متادون وجود دارد که در ادامه مقاله به بررسی آن می پردازیم. برای آشنایی با بهترین روشهای ترک متادون تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
برای دریافت مشاوره در زمینه ترک می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
منبع: ترک متادون | بهترین روش های ترک قرص و شربت متادون
ترک متادون
ترک متادون همانطور که گفتم با دو روش ترک سنتی و ترک به روش مدرن امکان پذیر است. ترک متادون حتما باید زیر نظر متخصص و با مشورت یک متخصص اعتیاد صورت گیرد. هر گونه اقدام خود سرانه می تواند نتایج جبران ناپذیری را برای فرد به همراه داشته باشد. مصرف دارو های ترک اعتیاد باید متناسب با شرایط و وضعیت جسمی فرد باشد در نتیجه از هر گونه اقدام خودسرانه برای جدا خودداری کنید.
قبل از اینکه شروع به توضیح دادن روش های ترک متادون کنیم؛ باید ابتدا با متادون و علائم آن آشنا شوید که در ادامه توضیح داده شده است.
علائم اعتیاد به متادون کدامند ؟
متادون نوعی داروی اپیوئیدی است که اثرات ضد درد دارد و اغلب در درمان اعتیاد به مواد افیونی به خصوص هروئین به کار میرود. متادون اثراتی مشابه با مواد افیونی نظیر مورفین و تریاک دارد. به دلیل داشتن طول اثر بیشتر نسبت به سایر افیونی، تجویز متادون به هنگام ترک به بیمار کمک میکند از نظر جسمانی در وضعیت باثبات تری قرار بگیرد و علائم ترک کمتری را تجربه نماید.
ترک متادون چند روز طول می کشد ؟
برای پاسخ به این سوال باید گفت ترک متادون با توجه به شرایط جسمی بیمار و میزان مصرف متفاوت است ولی به طور کلی سیکل درمان 14 روز تا سم زدایی کامل و اصولی فرد زمان می برد. مدت زمان مورد نیاز برای ترک متادون بسته روش ترک اعتیاد متفاوت است. در ادامه مدت زمان مورد نیاز در روش ترک اعتیاد یابویی یا سریع ، سنتی و روش ترک اعتیاد مدرن مورد بررسی قرار گرفته است :
روش ترک یابویی یا یکدفته متادون
ترک یکدفعه ای (یابویی) متادون ، از بدترین روش های ترک این دارو محسوب می شود. شما با این کار شُک ناگهانی به بدن و مغزتان وارد می کنید. این شُک اصلا برای سلامت شما خوب نیست. هر بار با ترک یکدفعه ای متادون بدنتان در مقابل درمان مقاوم تر می شود. پس بدون توجه به راهنمایی ها متخصصین هرگز دست به قطع ناگهانی داروهای تان نکنید.
روش سنتی ترک متادون سنتی
در روش ترک سنتی به تدریجی مقدار مصرف کاهش پیدا می کند. در روش سنتی در مدت 6 تا 8 هفته به تدریج مقدار مصرف متادون را تا 30 میلی گرم در روز کاهش می دهند. در هر هفته بسته به میزان مصرف به میزان 5 میلی گرم کاهش می دهند تا جایی که مصرف به صفر برسد. اما میزان کاهش مصرف متادون برای هر فرد متفاوت است به همین دلیل باید حتما زیر نظر متخصص ترک اعتیاد صورت گیرد.
روش مدرن ترک متادون
در روش ترک متادون مدرن که حتی در خانه نیز امکان پذیر است. از داروهایی مانند بوپرونورفین، کلونیدین و … استفاده می کنند. این دارو ها به دلیل کاهش درد ناشی از علائم خماری مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو ها حتی باعث کاهش علائمی همچون افسردگی، اضطراب، درد عضلانی، گرفتگی عضلات و .. شوند. در صورتی که برای ترک متادون به کمک نیاز داشتید می توانید با متخصص ترک اعتیاد مرکز مشاوره ذهن نو تماس بگیرید.
علائم ترک متادون
از آنجایی که داروی متادون خود در اصل برای ترک هروئین و سایر مواد افیونی تولید میشود علائم ترک آن به شدت سایر مواد افیونی نیست و به همان سرعت نیز بروز پیدا نمیکند. یکی از علتهای این موضوع طولانی بودن مکانیسم اثر متادون است که باعث میشود این دارو حدود 1 تا 3 روز در بدن باقی بماند. در نتیجه علائم ترک متادون مشابه با علائم ترک مواد افیونی است که با شدت کمتری اتفاق میافتند. از جمله این علائم میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
– بروز علائم گوارشی نظیر دل پیچه، اسهال، حالت تهوع و استفراغ
– دچار شدن به دردهای عضلانی
– افزایش اشک چشم و آبریزش بینی
– احساس اضطراب و بیقراری
– دچار شدن به مشکلات خواب
– تب، لرز و تعریق
عوراض ترک متادون
عوارض اعتیاد و ترک متادون را می توان به دو دسته عوارض جسمی و عوارض روحی و روانی تقسیم کرد. برخی از این عوارض کوتاه مدت هستند و طی 3 روز تا 2 هفته بعد از قطع مصرف از بین می روند و برخی دیگر از عوارض متادون نیز می توانند تا سال های همراه فرد بمانند. در ادامه به برخی از عوارض جسمی و روانی اشاره می کنیم :
عوراض جسمی ترک متادون
توجه داشته باشید که عوارض جسمی در حالت ترک سنتی و سریع شدت بیشتری در فرد دارند که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره داشت :
- سردرد و سرگیجه
- آبریزش چشم و بینی
- تهوع و استفراغ
- عرق زیاد و لرزش بدن
- افزایش ضربان قلب و فشار خون
- درد مفاصل و عضلات
عوارض روانی ترک متادون
از جمله عوارض روانی مصرف و ترک متادون به موارد زیرا می توان اشاره کرد :
- اضطراب و افسردگی
- حالات هیجانی
- بیش فعالی
- توهمهای بینایی و شنوایی
- افکار خودکشی
- پرخاشگری
- کاهش انگیزه
- نداشتن ثبات شخصیت
ترک متادون با سم زدایی
سم زدایی برای ترک اعتیاد یکی از روش های درمانی است که در مراکز درمانی و بیمارستان ها اهمیت و کارایی دارد. در ترک متادون با سم زدایی فرد همواره تحت نظر پزشک قرار دارد و تا حد زیادی علائم ترک در او کاهش پیدا می کند.
اما در ترک متادون با روش کاهش تدریجی دارو و با کاهش دوز متادون که در چند هفته ارائه می شود. علائم ترک متادون در فرد به شدت کاهش پیدا می کند. بر اساس تحقیقات انجام شده روش های ترک تدریجی بهتر از روش های ترک سنتی یک باره و سریع می باشد. هرچند که روش های نوین تدریجی طول درمانی بسیار بیشتری نسبت به روش های ترک سریع دارند. شما در هر جایی هستید می توانید از خدمات مشاوره ترک متادون مرکز ذهن نو بهرمند شوید.
بهترین روش ترک متادون
بهترین روش ترک متادون مراجعه به یک مرکز و متخصص ترک اعتیاد معتبر و با تجربه است. اما از جمله بهترین روش هایی که برای ترک به این ماده به کار گرفته می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد :
سم زدایی تدریجی بدن از متادون
علائم ترک متادون برای خیلی از افراد به صورت شدید ظاهر می شود به همین دلیل استفاده از یک روش تدریجی یکی از بهترین گزینه های برای ترک به این ماده است. در این روش فرد علاوه بر سم زدایی جسمی می تواند بر اعتیاد روانی خود نیز غلبه نمایید.
سم زدایی سریع بدن از متادون
در روش سم زدایی سریع بر اساس نتیجه تست اعتیاد و همچنین دوز مصرفی توسط فرد و مدت زمان مصرف، متخصص شروع به سم زدایی سریع برای فرد می کند و مصرف او را در مدت زمان کوتاهی به صفر می رساند. اما باید توجه داشته باشید که سم زدایی تدریجی به مراتب روش بهتر و موثرتری می باشد.
ترک متادون در خانه
ترک متادون در خانه و به روش غیر اصولی این علائم را افزایش میدهد و حتی ممکن است خطر ایست قلبی را به همراه داشته باشد. در صورتی که متادون در خانه ترک شود، احتمال بازگشت اعتیاد نیز در فرد افزایش مییابد. بهترین راه این است که ترک متادون در خانه تحت نظر پزشک و به روش اصولی انجام شود. در ادامه مقاله به بررسی کامل ترک متادون در خانه و معایب ترک متادون میپردازیم.
بسیاری از افرادی که قصد ترک متادون را دارند، در خانه و به طور ناگهانی دارو را قطع میکنند و یا با استفاده از داروهای جایگزین دیگر سعی در ترک آن دارند. برخی از داروها در ترک متادون موثر هستند اما لازم است که با دوز مشخص و متناسب با شرایط جسمی فرد استفاده شوند. قطع ناگهانی دارو منجر به سندروم ترک متادون میشود و جایگزینی خودسرانه دارو نیز میتواند باعث اعتیاد به داروهای جایگزین گردد.
مراقبت های لازم بعد از ترک متادون | مقابله با وسوسه های بعد از ترک
واقعیت این است که ترک متادون همانند سایر مواد مخدر احتمال بازگشت بالایی دارد؛ چرا که بیمار تنها از لحاظ جسمی به صورت کامل سم زدایی شده و با مواجه شدن با شرایط پیچیده روانی دوباره اعتیاد خود را از سر می گیرد. به همین دلیل لازم است تا خانواده فرد بعد از ترک متادون مراقبت لازم را از وی داشته باشند. توصیه ما این است که حتما از جلسات روانشناس متخصص در ترک اعتیاد حتما بهرمند شوید. از جمله مراقبت های لازم بعد از ترک اعتیاد می توان به موارد زیر اشاره داشت :
پیدا کردن عامل اصلی اعتیاد فرد
بر اساس تحقیقات انجام شده افراد در زمان مواجه با یک شرایط سخت و پیچیده روانی دچار اعتیاد می شوند و اعتیاد تنها نمود یک مسئله حل نشده روانی در گذشته فرد بیمار است. به همین دلیل بعد از ترک اعتیاد باید عامل اصلی اعتیاد پیدا و درمان گردد.
تغییر شرایط زندگی فرد
بهتر است محل زندگی به طوری تغییر کند تا بعد از ترک متادون با خاطرات بد گذشته ارتباط کمتری پیدا کند.
تفریحات سالم
سعی کنید بعد از ترک تفریحات سالمی داشته باشید. رفتن به کلاس های ورزشی، مسافرت و … .
رفتن به سر کار
داشتن دغدغه فکری بعد از ترک اعتیاد سبب می شود تا کمتر به وسوسه های مصرف مجدد فکر کنید.
پیدا کردن و درمان عامل اصلی اعتیاد بعد از ترک متادون از وسوسه بازگشت دوباره اعتیاد جلوگیری می کند
ترک متادون در خانه با ذهن نو
شما در هر کجای کشور که هستید می توانید از خدمات نوین مرکز ذهن نو به صورت حضوری و تلفنی بهرمند شوید. ذهن نو با دارا بودن تیم تخصصی و مجرب شامل برترین اساتید و متخصصان ترک اعتیاد دانشگاه های برتر کشور پاسخگوی نیاز های شما به صورت حضوری، تلفنی و آنلاین است. همچنین می توانید در شبکه های اجتماعی مرکز ذهن نو از جمله اینستاگرام همراه ما باشید.
برای دریافت مشاوره در زمینه ترک می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
سؤالات متداول
ترک متادون در خانه و کمپ چند روز طول می کشد ؟
به طور کلی دو هفته که بسته به شرایط بیمار متفاوت است. در مقاله به طول کامل توضیح داده شده .
آیا ممکن است فرد در اثر مصرف متادون دچار اور دوز شود؟
:: برچسبها:
ترک متادون | بهترین روش های ترک قرص و شربت متادون ,
:: بازدید از این مطلب : 513
|
امتیاز مطلب : 72
|
تعداد امتیازدهندگان : 23
|
مجموع امتیاز : 23