ترس از صحبت در جمع
نوشته شده توسط : ذهن نو

ترس از صحبت در جمع یا به نوعی کلاستروفوبیا یکی از مشکلات اضطرابی است که حتما باید درمان شود. کسانی که درگیر این مشکل می‌شوند برای صحبت کردن در حضور دیگران استرس بسیاری را تجربه می‌کنند. این نگرانی گاهی آن‌قدر شدید می‌شود که فرد اصلاً حاضر نیست صحبت در جمع را شروع کند. به‌علاوه بسیاری از مواقع همین اضطراب باعث می‌شود که شما نتوانید از تمام توانایی خود در صحبت‌کردن استفاده کنید. با توجه به مشکلاتی که این شرایط در زندگی شما ایجاد خواهد کرد، بهتر است برای درمان آن راهی پیدا کنید. مشاورین معتقدند تمرین صحبت‌کردن در میان جمع و به‌خصوص کنارگذاشتن افکار منفی از مهم‌ترین روش‌ها برای این شرایط است. بااین‌حال حل این مساله به تنهایی به ندرت رخ داده است و برای درمان حتما باید از مشاور کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ترس از صحبت در جمع می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی روانشناسی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

منبع:  ترس از صحبت در جمع

ترس از صحبت در جمع

شاید فکر کنید تنها کمبود اعتماد به نفس است که باعث ترس از صحبت در جمع می‌شود. اما با بررسی های به عمل آمده موضوع فراتر از توانایی های فرد می‌باشد. خیلی از افراد دچار این ترس دارای مهارت و توانایی های کلامی خوبی هستند، با این حال از حرف زدن در حضور دیگران واهمه دارند. برای درمان این دست افراد باید ریشه ترس آن ها پیدا شده و درمان اتخاذ شود. برای آشنایی بیشتر با اختلالات اضطرابی کلیک کنید.

به طور کلی انواع اضطراب ها در چهار دسته قرار می‌گیرند که عبارت اند از:

  • اضطراب عمومی
  • اضطراب اجتماعی
  • اضطراب پانیک
  • اضطراب ناشی از عوامل محیطی

ترس از صحبت در جمع در دسته اضطراب اجتماعی قرار می‌گیرد.

نشانه های ترس از صحبت در جمع

 

در بیشتر موارد با اینکه فرد تلاش زیادی می‌کند تا نشانه های مضطرب شدن خود را نشان ندهد؛ اما گاهی موفق نیست و به راحتی می‌توان متوجه این موضوع شد. از این رو بهتر است به این نشانه ها توجه کرده و آنها را در خود و یا دیگران کنترل نماییم. برخی از این نشانه ها شامل موارد زیر هستند.

ترس از نقد و پذیرفته نشدن: یکی از موضوعاتی که افراد را از صحبت در جمع می‌ترساند؛ مورد نقد قرار گرفتن است. در واقع این افراد از نظرات مخالف نظر خودشان می‌ترسند.

ترسیدن از خطا کردن: یکی دیگر از موضوعاتی که افراد را از صحبت در جمع می‌ترساند؛ ترس از خطا کردن است. کمالگرایی موضوعی است که افراد را مضطرب می‌کند. در صورتی که داشتن اشتباهی کوچک، کاملا طبیعی و حتی اجتناب ناپذیر است.

تجربه خجالت و ناراحتی از جلب کردن توجه دیگران به خود: برخی از افراد از اینکه مرکز توجه باشند؛ می‌ترسند و یا تمایلی به اینکار ندارند. از این رو از صحبت در جمع دچار احساس خجالت و ناراحتی زیادی می‌شوند.

نگران شدن در مورد عدم پذیرش اجتماعی: برخی دیگر نیز از اینکه در گروه ها پذیرفته نشده و دیگران آنها را به عنوان دوست، همکار و… نپذیرند؛ دچار ناراحتی می‌شوند.

بروز نشانه های جسمانی: با بروز ترس از صحبت در جمع افراد دچار نشانه های جسمانی مانند؛ لرزش صدا و بدن، تعریق، شکم درد و سردرد و… نیز می‌شوند.

تمرکز نداشتن: افراد با ابتلا به ترس از صحبت در جمع ، نمی‌توانند به درستی تمرکز کرده و سخنان خود را فراموش می‌کنند.

تجربه احساس خجالت و ناراحتی: طبیعی است که با وجود این ترس افراد دچار احساس خجالت و ناراحتی شده و نتوانند به درستی در جمع صحبت کنند و یا به طور کلی سکوت می‌کنند.

دوری از فعالیت های اجتماعی: این موضوع افراد را منزوی و گوشه گیر کرده و مانع از حضور در جمع های مختلف می‌گردد.

داشتن افکار منفی و سرکوب گرانه: ترس از صحبت در جمع منجر به بروز افکار منفی زیادی در افراد شده که باعث می‌شود احساسات و هیجانات شان سرکوب گردد.

حتما برای درک بهتر این اختلال سایر انواع فوبیا را هم بخوانید.

علت ترس از صحبت در جمع

اولین سؤالی که باید به آن جواب بدهیم این است که چرا بعضی از ما درگیر ترس از صحبت در جمع می‌شویم؟ در حقیقت وقتی شما دلایل یک مشکل را پیدا می‌کنید بهتر می‌توانید به دنبال راهکاری برای آن باشید. پس بهترین راه برای حل کردن مشکلی که با آن درگیر شده‌اید این است که دلایل آن را بشناسید. علت ترس از صحبت کردن در جمع می‌تواند با توجه به شرایط هریک از ما متفاوت باشد. بااین‌حال بعضی از مهم‌ترین دلایل به شرح زیر هستند.

افکار منفی

اصلی‌ترین نشانه و مشکل کسانی که ترس از صحبت‌ در جمع دارند افکار منفی است. آن‌ها قبل از این که صحبت را شروع کنند دچار ترس می‌شوند؛ و پیش خودشان می‌گویند که قطعاً همه چیز را خراب خواهند کرد. افکاری مثل اینکه شخص تصور می‌کند به اندازه کافی خوب نیست؛ حتماً در طی سخنرانی اشتباهاتی خواهم داشت؛ دیگران قرار است مرا مسخره کنند و…. از جمله افکار منفی هستند که به سراغ او می‌آیند. طبیعتاً وقتی فکر و باور هرکدام از ما این باشد دچار ترس می‌شویم و نمی‌توانیم عملکرد خوبی داشته باشیم.

اعتمادبه‌نفس پایین

شاید بتوان گفت اعتمادبه‌نفس پایین دلیل افکار منفی است که از آن صحبت کردیم. در حقیقت زمانی شما دچار افکار منفی می‌شوید که توانایی خودتان را باور نداشته باشید. به همین خاطر می‌توانیم بگوییم اولین و زیربنایی‌ترین دلیل ترس از صحبت‌ در جمع، اعتمادبه‌نفس پایین است. برای اطلاع از دلایل ترس از قضاوت دیگران کلیک نمایید.

تجربه کم

همیشه اولین تجربه‌ها اضطراب بیشتری دارند. هنگامی که شما کاری را چندین بار تجربه کرده باشید حتماً اعتمادبه‌نفس و همین‌طور تسلط بیشتری روی شرایط خواهید داشت. همین موضوع باعث می‌شود که ترس شما نیز کمتر باشد. اما وقتی تجربه کمی برای یک موضوع داشته باشید احتمالاً دچار اضطراب می‌شوید. این موضوع تا حدودی به این خاطر است که ما نمی‌دانیم قرار است چه اتفاقی بیفتد. در چنین شرایطی تمرین‌کردن بیش از هر چیزی می‌تواند مفید باشد.

روابط اجتماعی ضعیف

شاید برای‌تان جالب باشد اگر بگوییم روابط اجتماعی ارتباط نزدیکی با ترس از صحبت در جمع دارد. در حقیقت زمانی که شما روابط اجتماعی بسیاری را تجربه کرده باشید ترس کمتری از صحبت‌کردن با دیگران خواهید داشت. این درحالیست که شخصیت‌های منزوی معمولاً از ازدحام و همین‌طور صحبت‌کردن در میان جمع احساس خوبی نمی‌گیرند.

خاطرات ناخوشایند

یکی از موضوعاتی که می‌تواند شما را از صحبت‌ در جمع بترساند تجربه‌های ناخوشایند هستند. خاطره یک سخنرانی بد بیشتر از هر چیزی می‌تواند فرد را درگیر خودش کند. کسانی که درگیر این مشکل می‌شوند همیشه می‌ترسند که مبادا دوباره این اتفاق بد برای آنها تکرار بشود.

برای آشنایی با نشانه ها و راه های جلوگیری از استرس سخنرانی کلیک کنید.

تمرین هایی برای مقابله با ترس از صحبت در جمع

 

تمرینات را جدی بگیرید

اولین راهکاری که برای ترس از صحبت در جمع یا هر ضعف دیگری باید به آن توجه کرد تمرین است. به‌خاطر داشته باشید که هیچ مهارتی ناگهانی به دست نمی‌آید. بهتر است از جمع‌های کوچک‌تر شروع کنید و صحبت‌کردن را مدام تمرین کنید. حتی اگر خیلی خجالت می‌کشید ابتدا این کار را در خانه و برای شنوندگان فرضی انجام بدهید. سپس با یک یا دو شنونده کارتان را ادامه بدهید. چیزی که اهمیت دارد این است که شما به تمرین برای صحبت‌کردن ادامه بدهید. این روش به شما کمک خواهد کرد تا به‌تدریج خودتان را تبدیل به یک سخنران حرفه‌ای کنید.

افکار منفی را متوقف کنید

همان‌طور که گفتیم اصلی‌ترین دلیل ترس از صحبت در جمع افکار منفی هستند. به همین خاطر اگر به دنبال راهی سریع برای برطرف‌کردن ترس‌هایتان هستید سعی کنید افکار منفی را تحت کنترل بگیرید. برای این کار هر بار دچار یک فکر منفی می‌شوید به خودتان این آگاهی را بدهید که این، فقط یک فکر است. و هیچ دلیلی برای آن وجود ندارد. به‌علاوه می‌توانید سعی کنید به‌جای هر فکر منفی یک نگاه مثبت را جایگزین کنید.

تغذیه و ورزش برای کنترل ترس از صحبت در جمع

یکی از راهکارهای مهم برای رها شدن از ترس صحبت در جمع این است که شما اضطراب خود را کاهش دهید. اهمیت‌دادن به تغذیه و به‌خصوص ورزش از جمله روش‌هایی هستند که شما را به این نتیجه می‌رسانند. به همین خاطر بهتر است قبل از هر سخنرانی به این مسئله توجه کافی داشته باشید. در کنار تغذیه و ورزش سعی کنید راه‌های دیگری که باعث می‌شوند شما آرام باشید را هم امتحان کنید. برای اشنایی با روش های درمان اضطراب کلیک کنید.

خجالت را کنار بگذارید

اعتمادبه‌نفس پایین بسیاری از مواقع باعث می‌شود شما از انجام خیلی کارها خجالت بکشید. تنها راه برای اینکه این مشکل را کنار بگذارید این است که خجالت نکشیدن را امتحان کنید. در حقیقت رفتاری که از انجام آن در سخنرانی می‌ترسید را امتحان کنید. خواهید دید که هیچ اتفاق عجیبی پیش نخواهد آمد. همین موضوع به‌تدریج باعث می‌شود که شما خجالت کشیدن از صحبت‌کردن را کنار بگذارید. برای آشنایی با دلایل ترس از ضایع شدن در جمع کلیک نمایید.

ترس از صحبت در جمع و برقراری ارتباط با دیگران

هرچه افراد بیشتر با دیگران در ارتباط بوده و بیشتر سعی کنند در جمع ها صحبت کنند؛ این ترس نیز در آنها کمرنگ تر خواهد شد. با اینکه انجام این تمرین برای افرادی که ترس از صحبت در جمع دارند؛ دشوار است؛ اما بعد از مدتی باعث پیشرفت چشمگیری در آنها می‌گردد.

حمایت و مراقبت از خود

نیازی نیست که افراد فشار زیادی به خود وارد کنند. در واقع اگر در مورد ترس از صحبت در جمع به پذیرش رسیده و قبول کنید که این مشکل را دارا هستید؛ می‌توانید برخورد درست تری با آن داشته و همچنین از خود مراقبت و حمایت نمایید.

مدیریت استرس و اضطراب

یکی از اصلی ترین اقداماتی که افراد باید در زمینه ترس از صحبت در جمع داشته باشند؛ کنترل میزان استرس و اضطراب شان است. در بیشتر موارد، افرادی که چنین مشکلی دارند؛ مبتلا به اختلالات اضطرابی بوده و حتی در حالت عادی نیز استرس دارند.

کمک گرفتن از دیگران برای ترس از صحبت در جمع

اصلا اشکالی ندارد که افراد در مورد ترس از صحبت در جمع ، از دیگران کمک بگیرند. گاهی این افراد تصور می‌کنند با کمک خواستن اعتماد به نفس شان خدشه دار می‌شود. در صورتی که در این حالت با کمک دیگران افراد راحت تر می‌توانند با این موضوع برخورد کنند.

داشتن فعالیت بدنی

ورزش کردن و داشتن فعالیت بدنی تاثیر زیادی در مدیریت استرس و اضطراب دارد. از این رو بهتر است برای غلبه بر این مشکل افراد بیشتر فعالیت داشته باشند.

توجه کردن به زبان بدن

همچنین در صورت یادگیری مفاهیم زبان بدن، افراد راحت تر می‌توانند متوجه منظور و بازخوردهای دیگران شوند و استرس کمتری را تجربه نمایند.

پذیرش

یکی دیگر از راهکارهای موثر در مورد ترس از صحبت در جمع، پذیرش است. اینکه مشکل خود را پذیرفته و حتی در این مورد با دیگران هم صحبت کنید. این بدان معنا نیست که برای درمان آن کاری انجام ندهید؛ بلکه پذیرش به شما کمک می‌کند تا واکنش درست تری نسبت به این موضوع داشته باشید.

رفتار خود را تحلیل کنید

با تحلیل رفتار خود و فکر کردن به صورت دقیق تر در مورد این موضوع، تا حد زیادی می‌توان به خود کمک کرد. چرا که در این صورت افراد می‌توانند محرک ها و عوامل استرس زا را شناسایی کرده از آنها دوری کنند.

تفکر سریع

فکر کردن به صورت سریع و گذر کردن از موضوعات مختلفی که در ذهن وجود دارند نیز روش دیگری برای غلبه بر ترس از صحبت در جمع است.

بازخورد و نظرات دیگران را بشنوید

مشکلی که در این مورد وجود دارد این است که بیشتر افرادی که مبتلا به ترس از صحبت در جمع هستند؛ از نظرات دیگران ترسیده و از آن فرار می‌کنند. در صورتی که شاید نظرات دیگران در مورد شما حتی با وجود استرس هم مثبت باشد. از این رو بهتر است حرف های دیگران را شنید.

حتما درباره راه های درمان فوبیا بخوانید.

تاثیر ترس از صحبت در جمع بر زندگی افراد

داشتن ترس از صحبت در جمع مخصوصا در حالت شدید آن، مشکلات زیادی برای افراد در زندگی شخصی و اجتماعی ایجاد می‌کند. چرا که ما در جمع ها مختلف نیاز به حرف زدن داریم و اگر نتوانیم اینکار را به درستی انجام دهیم؛ عملکرد ما در زمینه های مختلف، مختل خواهد شد. همچنین این حالت افراد را در معرض ابتلا به سایر اختلالات روانی هم می‌کند. از این رو کنترل نشانه ها و درمان از اهمیت زیادی برخوردار است.

مشاوره برای ترس از صحبت کردن در جمع

ترس از صحبت در جمع بسیاری از مواقع با استفاده از راهکارهای بالا درمان می‌شود. بااین‌حال برای کسانی که واقعاً درگیر این بیماری می‌شوند این روش‌ها نمی‌تواند کمک چندانی بکند. خیلی از مواقع افکار منفی و ضعف اعتمادبه‌نفس ما آن‌قدر شدید است که به‌تنهایی از پس برطرف‌کردن آن برنمی‌آییم. در چنین شرایطی بهتر است از یک مشاور کمک بگیرید. مشاورین با استفاده از روش‌های مختلفی مثل بررسی افکار منفی و کمک به تغییر آنها یا انجام تکنیک‌هایی مثل بازی‌کردن نقش در اتاق درمان به شما کمک می‌کنند تا نقاط ضعفتان را پیدا کرده و آنها را برطرف کنید.

سخن پایانی

با اینکه صحبت کردن در جمع به طور کلی کار ساده ای نیست و نیاز به مهارت و اعتماد به نفس دارد؛ اما نباید موضوعی باشد که در افراد ترس و استرس ایجاد می‌کند. به همین دلیل اگر افراد برای اینکار دچار اضطراب می‌شوند؛ باید حتما این موضوع را جدی گرفته و برای درمان آن اقدام کنند. در این زمینه می‌توانند از روانشناس نیز کمک بگیرند.

برای دریافت مشاوره در زمینه ترس از صحبت در جمع می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی روانشناسی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

 

سؤالات متداول

آیا استفاده از داروهای ضد اضطراب برای ترس از صحبت‌کردن در جمع اشتباه است؟

اگر شما یک‌سخنرانی فوری پیش رو دارید و هیچ راهی برای کنترل اضطراب به ذهنتان نمی‌رسد می‌توانید از این روش استفاده کنید. بااین‌حال دقت داشته باشید که داروها هرگز نمی‌توانند درمان قطعی برای مشکل ما باشند و شما می‌بایست به دنبال یک درمان قطعی بگردید.





:: بازدید از این مطلب : 42
|
امتیاز مطلب : 62
|
تعداد امتیازدهندگان : 19
|
مجموع امتیاز : 19
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 مرداد 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: